Osebna rast

Biti najboljši, najlepši, najpametnejši, naj v vseh stvareh, se zdi kot mantra vsakdneva. Na vsakem koraku je moč opaziti oglas, ki vam zagotavlja, da boste z njihovo pomočjo postali najboljša verzija sebe in boste živeli svoje sanje. Z njihovo pomočjo boste končno dosegli vse zastavljene cilje. Veliko besed, ki obljublajo na videz nemogoče, a je tako vabljivo.

Kadar je nekaj preveč lepo, da bi bilo res, je običajno tudi tako – prevara, ki vas bo le pahnila še v večjo stisko. Vendar to še ne pomeni, da sprememba življenja, boljše in srečno življenje ni nemogoče. Marsikaj se da, če je le pot prava.

Osebna rast ni v tem, da ste materialno bogatejši, vizulano približek lepotnih idealom, imate »popolne« otroke, »popolno« službi…osebna rast je nekaj čisto drugega. Človek, ki dela na osebni raste, sprejme sebe v polnosti, je popolno iskren do sebe. Ne laže si, kaj si resnično želi, kaj ga osrečuje. Ve kdo je, kam gre in kaj ga osrečuje.

Pot do tja ne vsebuje instant rešitev, ampak pomeni spremembo življenjskega sloga. Ljudje po naravi ne maramo sprememb, zato je dostikrat najtežje narediti tisti prvi korak. Prevečkrat pa se zgodi, da si človek le želi tisto nekaj več, a se za spremembo še ni odločil in sprememba ni njegov cilj.

Spremembo v življenju je potrebno narediti odgovorno, z zavedanjem vseh posledic, ki bodo zaradi spremembe nastale. Pa naj gre zgolj za banalnost, da nam bodo vse obleke prevelike.

Ko človek sprejme sebe in je iskren do sebe ter si zastavi realne, merljive in časovno opredeljene cilje, lahko v življenju dela velike spremembe, raste… Velikokrat je potem »koleterarna škoda« drugačen videz, služba, ki vas navdihuje, boljši odnosi z najbližnjimi, prijatelji v polnem pomenu besede, odpade večino odvisnosti, zviša se samopodoba, več je energije, novih idej…predvsem pa človek postane srečen, vesel in zadovoljen.

Lahko poti, ki bi prišla čez noč ni, je le trdo delo, ki je prepleteno z vztrajnostjo in doslednjostjo. Če si resnično želite spremembe v življenju nam pišite na eteos.zdt@gmail.com ali na info@instituteteos.si ali pokliče na 031 555 877, kjer bomo uskladili vaša pričakovanja z našim znanjem in vam pomagali začrtati novo pot.